17.09.2021

5 savjeta za najam hladnjače

5 savjeta za najam hladnjače
Ako se bavite dostavom smrznute hrane, onda znate da je održavanje vaših proizvoda na pravoj temperaturi ključno za održavanje kvalitete i svježine. Hladnjača je izvrsno rješenje za prijevoz smrznutih proizvoda jer može održavati konstantno nisku temperaturu tijekom cijelog putovanja. Za vas smo izdvojili 5 savjeta kako efikasno koristiti hladnjaču kako biste osigurali da vaši proizvodu stignu na odredište u vrhunskom stanju.

1. Odaberite pravu veličinu vozila
Jedna od prvih stvari koje morate uzeti u obzir pri odabiru hladnjače za najam je veličina. Želite biti sigurni da je vozilo dovoljno veliko da primi sve vaše smrznute proizvode, ali ne toliko veliko da gubite prostor i novac. Napravite popis svojih proizvoda i procijenite količinu koju ćete morati prevesti kako biste pronašli vozilo prave veličine. Za vas u ponudi imamo Fiat Ducato, Renault Master i Iveco Daily hladnjače zapremnine do 13m3 i Iveco Daily Box kamion hladnjača (s ili bez rampe) zapremnine do 26m3. 

2. Ispravno zapakirajte svoje proizvode
Kako biste očuvali kvalitetu svoje smrznute robe i izbjegli oštećenja tijekom transporta, bitno je pravilno pakirati. Kako bi proizvodi ostali na odgovarajućoj temperaturi, provjerite koristite li odgovarajuće materijale za pakiranje, kao što su izolirani spremnici. Kao daljnju mjeru predostrožnosti protiv pomicanja proizvoda tijekom prijevoza, provjerite jeste li ih ispravno složili i pričvrstili.

3. Prethodno ohladite vozilo
Provjerite je li rashladno vozilo doseglo željenu temperaturu prije nego što ga ukrcate svojom robom. Na taj će se način unutarnja temperatura kombija održavati konstantnom dok je u pokretu. Održavanje temperature u vozilu također znači da vrata moraju biti zatvorena što je više moguće.

4. Pratite temperaturu
Kako bi se održala željena temperatura unutar rashladnog vozila tijekom cijelog prijevoza, ključno je paziti na unutrašnju temperaturu. Većina rashladnih vozila ima sustav praćenja temperature koji vam omogućuje praćenje temperature u stvarnom vremenu. Kako biste održali odgovarajuću temperaturu, često je provjeravajte i prilagodite postavke.

5. Pažljivo planirajte isporuke
Provjerite jeste li ostavili dovoljno vremena da proizvodi stignu na svoju lokaciju kada planirate svoje isporuke. Ne želite ubrzati isporuku i ugroziti kvalitetu proizvoda. Provjerite jesu li mjesta na koja dostavljate prikladna za rukovanje smrznutom robom, kao što su zamrzivači ili hladnjaci.


Bez obzira za koje potrebe i na koje razdoblje trebate naše usluge, odaberite i rezervirajte vaše željeno vozilo odmah. Ako imate dodatnih upita, nazovite nas na broj +38516384055 ili kontaktirajte putem maila info@furgorent.hr.

Ponudu vozila provjerite na linku: 

Ponuda vozila